29 Eylül 2007 Cumartesi

Torba

Hem kafamı dinleyeyim, hemde Bodrum gibi bir eğlence merkezine yakın olayım diyenlere Torba'yı öneririm Torba, Bodrum'a 6 kilometre uzaklıkta küçük, sakin ve sevimli bir yerleşim yeri. Korumalı bir konumda bulunduğu için en sert poyrazda bile koyda yaprak kımıldamıyor.
Koyu çevreleyen tepelerdeki çam ağaçları, önceki yılki yangında büyük zarar görmüş olmakla birlikte, çevreye yine de yeşil hakim.

Torba sahili boydan boya her zevke her keseye cevap veren otel, motel, pansiyon, restoran, kafelerle dolu. Yemek sorun değil. En lüksünden en salaşına her çeşidi bulunuyor.

Anayoldan Torba'ya indiğiniz zaman, Voyager Clup Torba tam karşınıza geliyor. Voyager Clup Torba 'yı merkez kabul edecek olursak, Torba'da otel, motel, pansiyon ve kafeler daha çok sol tarafta yer alıyor. Sola sapınca, önce Bodrum-Didim seferlerinin yapıldığı feribot iskelesine geliyorsunuz. Hemen yanından, arka planda yeme-içme ve konaklama yerlerinin bulunduğu, boydan boya bir sahil başlıyor.

Torba'da, feribot iskelesinin bitiminden başlayan sahil pırıl pırıl. Herkes dilediği yerden denize girebiliyor. Plajların bitiminde, balıkçı barınağı ve yat limanına geliyorsunuz. Limanı geçip, çam ağaçları arasından kıvrıla kıvrıla giden dar yoldan devam ederseniz, koyun uç noktasına, Blue Dolphin'in önüne çıkıyorsunuz.

Bodrum-Didim feribot seferleri, Torba'dan yapılıyor. Dolayısıyla burada kalanlar dilerlerse kolayca Didim'e de gidip gelebiliyor. Torba'yı hem kafamı dinleyeyim hem de Bodrum gibi bir eğlence merkezine yakın olayım diyenlere öneririm. Özel otonuz yoksa, "hergün nasıl gider gelirim" demeyin. Torba-Bodrum arasında sürekli minibüs çalışıyor.

Hiç yorum yok: